Camping in het buitenland kopen?

Wel eens gedacht aan een camping in het nabije buitenland? Wij zijn, juist door onze jarenlange ervaring, goed op de hoogte van de vele voetangels en klemmen die te verwachten zijn bij aankoop van een recreatiebedrijf in België, Duitsland of Luxemburg. Tijdens het aankooptraject kunnen we een goede begeleiding waarborgen. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat het lucratief kan zijn om in het buitenland een recreatiebedrijf te exploiteren. Onze Nederlandse relaties die via onze bemiddeling een camping in België, Luxemburg of Duitsland aangekocht hebben bevestigen ons hun volle tevredenheid over de zakelijke resultaten die zij daar bereikt hebben.

 

Als (potentieel) recreatieondernemer kan de overname van een camping of ander recreatiebedrijf in het buitenland soms eerder binnen uw bereik liggen dan een overname van een bedrijf in Nederland. Dit vanwege het doorgaans wat lagere prijsniveau in de ons omringende landen, terwijl deze campings veelal op verrassend mooie locaties liggen. Voor de meeste Nederlanders die de stap naar het buitenland gemaakt hebben, bleek deze stap achteraf kleiner dan zij vooraf gedacht hadden.

 

De verklaring voor dit succes is dan ook simpel: de Nederlandse toerist verkeert wel graag in het buitenland, maar voor velen is de buitenlandse vakantie pas echt geslaagd, als er een Nederlandse gastvrouw of gastheer aanwezig is, waardoor er vertrouwen is dat het met de service, hygiëne, maaltijden en dergelijke wel goed zit. Hierdoor kiest men graag voor een camping onder Nederlandse leiding. Ook blijken de Nederlandse recreatieondernemers in het privéleven (contacten, scholen e.d.) snel te wennen in hun buitenlandse omgeving.